Duivenoverlast Amsterdam

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Duivenoverlast? Bestrijding binnen 24 uur!

  • Bel 020 – 641 40 00 of Neem Direct Contact Op
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur komen wij langs
  • Wij helpen u snel van uw duivenoverlast af
  • U bent weer vrij van ongedierte

Hebt u duivenoverlast? De boosdoeners in Nederland zijn meestal rotsduiven, houtduiven of zelfs de Turkse tortel. Al deze soorten tonen verschillende manieren van leven en daarmee ook verschillende vormen van overlast. Rotsduiven vormen veelal een plaag op pleinen en markten. Houtduiven en Turkse tortels vormen veelal een probleem onder bomen. Alle genoemde soorten vormen een probleem op balkons. Kortom, bent u op zoek naar een manier op van uw duivenoverlast af te komen, neem dan contact op met Ongediertebestrijding Amsterdam. Wij helpen u snel van uw overlast af.

Soorten Duiven

Er zijn verschillende soorten duiven die overlast verzorgen.

Rotsduiven

Waarschijnlijk de bekendste soort duif ter wereld is de Rotsduif (Columba livia). Deze duivensoort komt veelal voor in groot stedelijke gebieden en wordt ook wel stadsduif of huisduif genoemd. De rotsduif leeft in groepen en is vaak te vinden op pleinen en markten. Door het gebrek aan natuurlijke vijanden kan deze soort zich snel voortplanten en zorgt dan ook op regelmatige basis voor duivenoverlast.

Houtduif

Een duivensoort die voor minder overlast zorgt dat de Rotsduif is de Houtduif (Columba palumbus). Ook deze duif komt voor in groot stedelijke gebieden maar vertoond ander gedrag. De houtduif leeft veelal in bomen, is teratoriaal en monogaam. Dit betekent dat hij altijd terugkeert naar dezelfde boom om daar te broeden. Dat is dan ook de plek waar deze duif voor de meeste overlast zorgt. Houtduiven zijn namelijk zeer gedreven in het onderpoepen van het gebied onder het nest.

Turkse tortel

De Turkse tortelduif (Streptopelia decaocto)is de derde duif in dit rijtje dat in Nederland regelmatig voor duivenoverlast zorgt. Hoewel de duif veel weg heeft van een sierduif heeft deze duif dezelfde kenmerken als de Houtduif. Hij broedt alleen niet in een boom maar op een plat vlak of ‘platje’. Daar zorgt deze soort voor de meeste duivenoverlast. Hij poept namelijk over de rand van het platje naar beneden.

Duivenoverlast Amsterdam

Ongediertebestrijding Amsterdam plaatst de bekende duivenwering pinnen en netten  die moeten voorkomen dat duiven kunnen landen, rusten of een nest kunnen bouwen op uw gevel, balken of elders in uw pand. De pinnen weren niet alleen duiven, maar ook spreeuwen en meeuwen die zeker in stedelijk gebied grote overlast veroorzaken, door gebrek aan natuurlijke vijanden en een oneindige bron van voedsel. Kortom, hebt u duivenoverlast? Neem dan contact met ons op.

Priscilla KimberyDuivenoverlast Amsterdam