Kakkerlakken bestrijden Amsterdam

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Kakkerlakken bestrijden binnen 24 uur!

 • Bel 020 – 641 40 00 of Neem Direct Contact Op
 • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
 • Binnen 24 uur komen wij langs
 • Wij helpen u snel van uw kakkerlakkenplaag af
 • U bent weer vrij van ongedierte

Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken bestrijden is een lastige zaak. Het is een klein insect dat vaak in grote getalen voorkomt. Een niet onbekende uitspraak is dan ook: “Zie je één kakkerlak? Dan heb je er zeker 100!” Er zijn meerdere reden dat er vaak honderden kakkerlakken in een huis zitten:

 1. Snelle voortplanting – Kakkerlakken kunnen zich razend snel voortplanten. Een kakkerlak legt zo’n 30 eieren. Als de eitjes eenmaal uitkomen, duurt het slechts enkele weken voordat de jonge kakkerlakken ook weer eieren kunnen produceren. Zo hebt u dus in korte tijd te maken met een kakkerlakkenplaag.
 2. Ideaal klimaat – De kakkerlak houdt van warme vochtige ruimtes. Plekken als onder de koelkast, vaatwasmachine of een warm aquarium zijn daarbij ideaal. Als de kakkerlak zich eenmaal op deze plekken heeft genesteld dan is hij vaak moeilijk te verwijderen.
 3. Genoeg voedsel – De kakkerlak kan lang zonder voedsel, hij kan echter niet lang zonder water. Op het moment dat er genoeg voedsel aanwezig is weet de kakkerlak zich snel voort te planten.

Kenmerken van Kakkerlakken

 • Afmeting: De kakkerlakken in Nederland worden over het algemeen niet veel groter dan 10 tot 15 milimeter.
 • Uiterlijk: Kakkelakken zijn klein, hebben lange voelsprieten aan hun kop zitten, zijn snel en bruin van kleur.
 • Groei: De kakkerlak staat erom bekend dat hij vrij snel kan groeien tot een volwassen dier. Van ei tot volwassen insect doet hij er ongeveer 2 maanden over.
 • Voortplanting: In het algemeen plant de kakkerlak zich razendsnel voort. Een enkele kakkerlak kan 20 tot 30 eitjes per keer produceren. Binnen afzienbare tijd kan dit dus uitgroeien tot een ware plaag.
 • Locatie: Kakkerlakken houden van donkere ruimte. Verder moet het er warm zijn en moet er voedsel en vocht aanwezig zijn. Ideale plekken zijn onder koelkasten en vriezers in keukens.
 • Schade: Hoewel de kakkerlak vies is brengt hij weinig materiele schade met zich mee. Alleen schade aan voedsel wordt veelal genoemd. Immateriele schade door reputatieschade voor bijvorbeeld horecagelegenheden is vele malen groter.

Kakkerlak soorten

Er zijn diverse soorten kakkerlakken die overlast veroorzaken. De meest bekende kakkerlak in Nederland is de Duitse kakkerlak. Andere soorten kakkerlakken zijn de Amerikaanse, de Australische en de Oosterse kakkerlak. Allen zorgen ze voor onhygiënische omstandigheden, voornamelijk omdat ze aangetrokken worden tot etensresten en daarmee andere etenswaren besmetten.

Kakkerlakken zijn onhygiënische

Kakkerlakken zijn dragers van bacteriën en mijten en kunnen een onaangename geur verspreiden via de rugklier. Ze moeten tijdig bestreden worden om te voorkomen dat er eitjes worden gelegd, dit leidt tot nog meer overlast.

Kakkerlakken bestrijden kosten

U kunt ervan op aan dat kakkerlakken bestrijden kosten met zich meebrengt. Het niet uitroeien van dit ongedierte kan echter nog veel meer kosten met zich meebrengen. Bijvoorbeeld als u een restaurant heeft of voedsel verwerkt. U wilt niet dat uw klanten in contact komen komen met dit ongedierte.

Kakkerlakken bestrijden Amsterdam

Heeft u last van kakkerlakken of een ware kakkerlakkenplaag? Neem dan contact op via ons contactformulier. Of Laat het Kakkerlakken bestrijden vandaag nog over aan de de experts van Ongediertebestrijding Amsterdam! Bel: direct 020 – 641 40 00.

Priscilla KimberyKakkerlakken bestrijden Amsterdam